دلایل ریزش پر مرغ چیست؟

دلایل ریزش پر مرغ چیست؟ چطور از پر ریزی مرغ جلوگیری کنیم؟

علت ریزش پر مرغ چیست؟ اگر شما هم با پر ریزی در گله خود مواجه هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید!

  • آی طیور
  • 17 اسفند 1402

بیشتر مرغداران مراقب سلامت گله‌هایشان هستند، بنابراین وقتی پرندگان شروع به از دست دادن پرهای خود می‌کنند، ممکن است برایشان نگران کننده باشد.

دلایل زیادی برای ریزش پر مرغ‌ها وجود دارد که برخی از این دلایل طبیعی هستند و جای نگرانی وجود ندارد، در حالی که برخی دیگر نیاز به توجه بیشتری دارند. بنابراین برای کمک به درک اینکه چرا این اتفاق می‌افتد و چه اقداماتی باید انجام دهید، در این مقاله به این سوال پاسخ می‌دهیم که چرا مرغ پرهای خود را از دست می دهد؟ دلایل ریزش پر مرغ چیست؟

علت ریزش پر مرغ

1.پوست اندازی

یکی از رایج‌ترین دلایل از دست دادن پر مرغ‌ها، پوست اندازی سالانه است.

مرغ‌ها معمولاً در پاییز وقتی پرهای قدیمی خود را از دست می‌دهند، پوست اندازی می‌کنند و پرهای جدید برای زمستان شروع به رشد می‌کنند. (بسته به اینکه در چه فصلی از سال از تخم بیرون می آیند، اولین پوست اندازی آنها معمولا در حدود 15 تا 18 ماهگی شروع می شود.)

پوست اندازی یک فرآیند طبیعی است و هیچ کاری نمی‌توانید برای جلوگیری از آن انجام دهید. برای کمک به مرغ‌ها در فرآیند پوست اندازی، کافیست مقدار پروتئین موجود در غذای آنها را به حداقل 20 درصد افزایش دهید.

2.مشکلات تغذیه

سوءتغذیه در مرغ‌ها باعث شود که آنها پرهای خود را از دست بدهند. باید مطمئن شوید غذایی که به آنها می‌دهید حاوی تمام ویتامین‌ها و مواد مغذی لازم همراه با پروتئین کافی باشد. البته به این نکته هم باید توجه داشته باشید که پروتئین زیاد هم پر ریزی مرغ را افزایش می‌دهد! پس می‌بایست تعادل را در تغذیه پرنده رعایت کنید.

3.حشرات

مرغ‌ها مستعد ابتلا به چندین نوع انگل از جمله شپش و کنه هستند و یک آلودگی جدی می تواند منجر به از دست دادن پرهایشان شود.

شپش‌ها از خون مرغ‌ها تغذیه نمی کنند، بلکه سلول‌های پوست مرده بدن آنها را می‌خورند. از طرف دیگر کنه‌های قرمز خون مرغ‌ها را می‌مکند و در موارد جدی ممکن است باعث کم خونی یا حتی مرگ شوند.

کنه‌های پاک کننده نوعی دیگر از کنه‌ها هستند که به فولیکول‌های محل رشد پرها حمله می‌کنند و اغلب باعث ریزش آنها می‌شوند.

راه حل این است که پرندگان خود را به طور مرتب از نظر وجود انگل بررسی کنید.

4.بیماری‌ها

بیماری‌ها می‌توانند عامل از دست دادن پر باشند و شایع‌ترین آن‌ها شامل آبله مرغان و بیماری مارک پوستی است. اگر مرغ قوز و یا پرهایش پف کرده و خواب آلود به نظر می رسد، می‌بایست به دامپزشک مراجعه کنید.

5.جفت‌گیری زیاد

جفت گیری را می توان یکی عوامل ریزش پر در مرغ ها دانست. چراکه در فرایند جفت گیری مرغ و خروس, مرغ پرهای گردن و پشت خود را از دست می‌دهد. هرچه تعداد دفعات جفت گیری بیشتر باشد، مرغ پرهای بیشتری را از دست می‌دهد. پس پیشنهاد می‌کنیم که مرغ و خروس را از هم جدا کرده و پس از گذشت مدتی آن‌ها را برای جفت گیری آماده کنید.

سایر عوامل موثر در ریزش پر مرغ

  • کانیبالیسم
  • بیماری ویروسی
  • استرس پرنده
  • بلوغ جوجه
  • دمای نامناسب سالن
  • و…

نظر شما در مورد ریزش پر مرغ چیست؟

در این مقاله در مورد دلایل ریزش پر مرغ به صورت مفصل صحبت کردیم. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، شما باید به این موضوع توجه داشته باشید که برخی از این دلایل طبیعی هستند (مثل پوست اندازی و پر ریزی فصلی) و به مرور زمان برطرف می‌شوند. پیشنهاد می‌کنیم که اگر تمامی شرایط و استانداردهای نگهداری و پرورش مرغ را رعایت کرده‌اید ولی هنوز با پر ریزی در گله خود مواجه هستید، حتما موضوع را با دامپزشک در میان بگذارید.

امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.
موفق و پایدار باشید.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − سه =

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!