چگونه تشخیص دهیم بلدرچین تخمگذار است یا گوشتی؟

چگونه تشخیص دهیم بلدرچین تخمگذار است یا گوشتی؟

چگونه تشخیص دهیم بلدرچین تخمگذار است یا گوشتی؟ برای یافتن پاسخ این سوال، با ما همراه شوید.

  • آی طیور
  • 20 فروردین 1403

اهمیت بلدرچین، به‌دلیل خواص و فواید گوشت و تخم آن برای بدن روز‌به‌روز بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. دلیل این اهمیت، چربی و کلسترول پایین و پروتئین بالای گوشت بلدرچین است که برای همه سنین مناسب به‌شمار می‌رود. غنی‌بودن تخم بلدرچین از پروتئین، آهن و روی و تاثیر آن در رشد کودکان و سلامت انسان‌ها در تمام سنین دلیل توجه روزافزون به تخم بلدرچین است.

تشخیص نوع بلدرچین (تخمگذار یا گوشتی)

بلدرچین گوشتی و تخم‌گذار، نژاد‌های مختلفی دارند که برخی نژادها مناسب وزن‌گیری و دیگر نژادها مناسب تخم‌گذاری هستند. به‌عنوان مثال، بلدرچین‌هایی نظیر بلدرچین سفید یا آمریکایی و بلدرچین هندی بهترین وزن‌گیری را در پرورش بلدرچین گوشتی خواهند داشت.

بلدرچین گوشتی

بلدرچین‌های گوشتی و تخم‌گذار، به شرایط نگهداری متفاوتی نیاز دارند. پرورش بلدرچین‌های گوشتی، نیازمند فضای بیشتری برای رشد بهینه آن‌ها است؛ زیرا بلدرچین‌های گوشتی در مقایسه با بلدرچین‌های تخم‌گذار جثه بزرگتری دارند.

بلدرچین تخمگذار

با این حال، بلدرچین‌های تخم‌گذار به مراقبت بیشتری در شیوه نگهداری نیاز دارند و باید رطوبت و دمای محیط برای تخم‌گذاری آن‌ها مناسب باشد. در بلدرچین‌های تخم‌گذار، در حدود 10 تا 20 هفتگی، تخم‌گذاری به حداکثر میزان خود می‌رسد. در این سن، بلدرچین در تمام فصول سال شرایط تخم‌گذاری دارد و می‌تواند تخم‌هایی با وزن حدود 10 گرم تولید کند. هنگامی که این پرنده به سن تخم‌گذاری می‌رسد، تخم‌هایی با طرح‌های منحصربه‌فرد تولید می‌کند.

چگونه تشخیص دهیم بلدرچین تخمگذار است یا گوشتی؟

بلدرچین گوشتی و تخم‌گذار، تفاوت‌های متعددی دارند که تشحیص آن‌ها از یکدیگر را آسان می‌سازد. برخی از این تفاوت‌ها، به تشخیص بلدرچین تخمگذار از گوشتی کمک می‌کنند:

بلدرچین‌های گوشتی، کمتر از دیگر بلدرچین‌ها غذا می‌خورند؛ در طول شبانه روز بیشتر می‌خوابند؛ فعالیت آن‌ها نسبت به دیگر بلدرچین‌ها کمتر است؛ زودتر به لانه برمی‌گردند و دیرتر لانه را ترک می‌کنند.

معمولا، بلدرچین گوشتی مدتی پس از تخم‌گذاری‌ در فصل تابستان، دچار پرریزی یا به‌اصطلاح تولک می‌شود که دوره آن حدودا یک ماه است. 6 هفته پس از پرریزی، پرهای بلدرچین به حالت قبل باز می‌گردد و تخم‌گذاری را از سر می‌گیرد.

تخم‌گذاری این نوع بلدرچین، بازده خوبی ندارد. نامنظم است؛ گاهی تخم‌گذاری می‌کند و گاهی خیر. دیگر روش‌های تشخیص بلدرچین گوشتی و تخم‌گذار، توجه به خصوصیات ظاهری آن‌هاست که در ادامه به این تفاوت‌ها می‌پردازیم:

تفاوت در چشم‌ها

چشم‌های بلدرچین‌های تخم‌گذار، نسبت به بلدرچین‌های گوشتی درشت‌تر و براق‌تر است.

تفاوت در پاها

بلدرچین‌های تخم‌گذار، پاهای قوی‌تر و صاف‌تر بدون برآمدگی دارند.

تفاوت در ناخن

بلدرچین‌های تخم‌گذار، دارای ناخن‌های سالم و بدون فرورفتگی هستند.

تفاوت در مقعد

مقعد بلدرچین‌های تخمگذار، پهن‌تر، گشادتر، مرطوب‌تر و سفیدتر از بلدرچین‌های گوشتی است.

تفاوت در استخوان لگن

تفاوت استخوان لگن در دو نوع بلدرچین، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تشخیص بلدرچین تخم‌گذار از بلدرچین گوشتی است. فاصله بین دو استخوان لگن در بلدرچین‌های تخم‌گذار، بیشتر از یک انگشت است. علاوه‌بر این، فاصله بین دو استخوان سینه و لگن به اندازه دو انگشت است.

تفاوت در پرها

اندازه پرهای بلدرچین تخم‌گذار، تحت‌تاثیر جثه آن‌ها قرار دارد. هر چقدر چثه بلدرچین‌های تخم‌گذار درشت‌تر باشد، پرهای آن‌ها نیز بزرگ‌تر خواهد بود. از طرف دیگر، پرهای بلدرچین‌های تخم‌گذار در دوره‌های مختلف تغییر رنگ می‌دهد. البته ممکن است این تغییر رنگ در ناحیه بال‌ها، ناشی از بیماری باشد که بهتر است در این زمینه با دامپزشک مشورت شود.

تفاوت در پوست

پوست بلدرچین تخم‌گذار، معمولا سفت‌تر و ظریف‌تر از پوست بلدرچین‌های گوشتی است که از آن‌ها در برابر عوامل خارجی محافظت می‌کند.

تفاوت در زمان بلوغ

بلدرچین‌ها، معمولا در سن 37 تا 42 روزگی به بلوغ خواهند رسید. بلدرچین‌های تخم‌گذار، نسبت به بلدرچین‌های گوشتی دیرتر به بلوغ می‌رسند. بلدرچین‌هایی که دچار بلوغ زودرس می‌شوند، تخم‌های کمتر و کوچک‌تری دارند. با به‌عقب‌انداختن دوره بلوغ، بلدرچین‌های تخم‌گذار، تخم‌گذاری بهتری خواهند داشت. معمولا بلوغ در بلدرچین تخم‌گذار 45 تا 50 روز است که با 150 تا 165 عدد تخم همراه خواهد بود.

تفاوت در رشد

یکی دیگر از تفاوت‌هایی که می‌تواند در تشخیص نوع بلدرچین‌- گوشتی یا تخم‌گذار مفید باشد، تفاوت در رشد آن‌ها است. معمولا بلدرچین‌های گوشتی در 6 الی 7 هفته به وزن‌گیری ایده‌آل می‌رسند؛ اما بلدرچین‌های تخم‌گذار به 8 الی 10 هفته برای رشد کافی نیاز دارند و پس از آن تخم‌گذاری آن‌ها شروع می‌شود.

بلدرچین های گوشتی، به‌طور قابل توجهی سنگین‌تر از بلدرچین‌های تخم‌گذار هستند و وزن لاشه و درصد چربی شکمی بالاتری دارند. درصد قلوه و pH گوشت در بلدرچین‌های تخم‌گذار، بالاتر از بلدرچین‌های گوشتی است.

جمع بندی

در این مقاله آی طیور، یاد گرفتیم که چگونه تشخیص دهیم بلدرچین تخمگذار است یا گوشتی. روش‌های مختلفی همچون توجه به ویژگی‌های ظاهری آن‌ها از جمله پرها، پاها، چشم‌ها، پوست و زمان رسیدن به دوره بلوغ، تفاوت در رشد و تفاوت در مقعد، ناخن و استخوان لگن، به‌عنوان فاکتورهای تشخیص بلدرچین تخم‌گذار و گوشتی معرفی شدند.

امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.
موفق و پایدار باشید.

4.9/5 - (9 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − 2 =

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!