دلایل نازک بودن پوسته تخم مرغ

دلایل نازک بودن پوسته تخم مرغ

در مقاله امروز تصمیم داریم در مورد پوسته تخم مرغ صحبت کنیم و دلیل نازک شدن پوسته تخم مرغ را ریشه یابی کنیم. پس پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

  • آی طیور
  • 24 دی 1402

نازک بودن پوسته تخم مرغ یکی از مشکلاتی است که اکثر پرورش دهندگان با آن مواجه می‌شوند. شاید برای شما هم سوال شده باشد که نازک بودن پوسته تخم مرغ چه دلیلی دارد، و اصلا چطور می‌شود از بروز چنین مشکلی جلوگیری کرد؟

نازک بودن پوسته تخم مرغ

عوامل بسیار زیادی بر کاهش کیفیت بافت و پوسته تخم مرغ تأثیر گذار هستند. از جمله این عوامل می‌توان به تغذیه نامناسب، استرس محیطی، سن و بیماری اشاره کرد. بیایید به برخی از رایج ترین دلایلی که مرغ‌ها تخم‌هایی با پوسته‌های نازک می‌گذارند نگاهی داشته باشیم.

تغذیه نامناسب

تغذیه نامناسب یکی از عوامل مهمی است که باعث می‌شود مرغ‌ها تخم‌هایی با پوسته نرم یا نازک بگذارند که به راحتی می‌شکند. نازکی پوسته تخم مرغ شاید به این دلیل باشد که مرغ‌های شما به اندازه کافی غذا نمی‌خورند. به عنوان مثال، در هوای گرم، مرغ‌ها کمتر غذا می‌خورند و در نتیجه کلسیم کافی از جیره خود دریافت نمی‌کنند. یا ممکن است مرغ‌ها جیره‌های غذایی دریافت کنند که حاوی کربوهیدرات، پروتئین، ویتامین D یا کلسیم بسیار کمی باشد.

از سوی دیگر تخم‌هایی که پوسته‌های خیلی سفت دارند، ممکن است نشانه‌ای از دریافت بیش از حد کلسیم در مرغ‌ها باشد که این موضوع می‌تواند باعث کمبود فسفر در بدن پرنده شود. پس با توجه به توضیحات بالا به این نتیجه می‌رسیم که برقراری تعادل در جیره غذایی پرنده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است!

استرس بیش از حد!

مرغ نیز مانند هر موجود زنده دیگری دارای ذخیره انرژی محدودی است. یک مرغ معمولی به اندازه کمی انرژی اضافی برای سازگاری با رویدادهای غیر معمول جزئی یا سازگاری با تغییرات کوچک در برنامه روزانه خود دارد.

استرس بیش از حد زمانی اتفاق می‌افتد که رویدادها یا تغییرات آنقدر شدید یا متعدد باشد که به سرعت انرژی ذخیره شده مرغ را مصرف کند. در چنین موقعیتی پرنده در تلاش برای مقابله، انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های عادی روزانه‌اش (از جمله تخم‌گذاری) را از دست می‌دهد!

استرس ممکن است به دلیل ترس، هیجان یا گرمای بیش از حد ایجاد شود. همچنین ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که مرغ به اوج تولید برسد و دیگر نتواند به تخم سازی ادامه بدهد. پس به این نتیجه می‌رسیم که استرس باعث می‌شود پرنده تخم هایی با پوسته نازک، نرم یا حتی بدون پوسته بگذارد.

سن پرنده

یک مرغ سالم ممکن است 10 تا 12 سال عمر کند. اما قطعا در سن بالا نمی‌تواند مانند یک مرغ جوان تخمگذاری کند و دقیقا به همین دلیل کیفیت پوسته تخم‌هایش تغییر پیدا می‌کند.

مرغ‌های مسن‌تر معمولاً تخم‌های بزرگ‌تری می‌گذارند. در نتیجه، پوسته‌ها نازک‌تر خواهند شد.
پوسته‌های نازک در مرغ‌های پیر نیز ناشی از پوکی استخوان است، وضعیتی که در آن استخوان‌ها ضعیف و شکننده می‌شوند و راحت‌تر می‌شکنند. به این دلیل که مرغ از کلسیم اسکلتی برای ساخت پوسته تخم استفاده می‌کند، بنابراین با افزایش سن به تدریج بافت استخوان‌های ساختاری خود را از دست می‌دهد.

عوامل عفونی

غشایی که غده پوسته ساز تخم مرغ را پوشانده، شبیه غشایی است که نای پرنده را پوشانده است. بنابراین ویروس‌هایی که به سیستم تنفسی حمله می‌کنند، می‌توانند غده پوسته ساز پرنده را نیز تحت تاثیر قرار دهند.

بر این اساس، بیماری‌های تنفسی اغلب باعث می‌شوند مرغی که معمولاً تخم‌هایی با پوسته قهوه‌ای می‌گذارد، تخم‌های رنگ پریده یا حتی پوسته سفید بگذارد. و ممکن است پوسته به طور غیرعادی نازک باشد یا کلاً از بین رفته باشد.

عوامل عفونی به طور ناگهانی شروع می‌شوند و به سرعت گسترش می‌یابند. علائم عبارتند از سرفه، عطسه، و صداهای تق تق در گلو که ممکن است در شب، آشکارتر باشند.

نظر شما در خصوص نازک بودن پوسته تخم مرغ

در این مقاله از آی طیور سعی کردیم به طور کامل شما را با دلایل نازک بودن پوسته تخم مرغ آشنا کنیم. همچنین می‌توانید از طریق بخش نظرات، سوالاتی که برای شما در این زمینه به وجود آمده است را با کارشناسان سایت در میان بگذارید تا در اسرع وقت به سوالات شما به صورت تخصصی پاسخ بدهند. موفق و پایدار باشید!

5/5 - (22 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 6 =

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!